_MG_2781

Lovsangsteam

”Menigheten ser tilbedelsen og lovprisningen av den treenige Gud som sin fremste glede og kall.”, heter det i statuttene til Søgne Misjonskirke. Dette uttrykker at de som stiftet menigheten hadde et ønske om at tilbedelse og lovprisning av Gud skulle ha stor plass i menigheten. 

Lovsang til Gud står sentralt i den jødisk – kristne kulturarven. Derfor finner vi allerede i det Gamle Testamente mange lovsangstekster – bl.a. i Salmenes Bok. Dette ser vi videreført av den første kristne menighet etter pinsedag. ”De lovet Gud”, står det så betegnende i Ap.gj. 2,47. Lovsangen kan være kledd i forskjellig musikalsk drakt og fremføres gjennom både gamle salmetekster og nyere tekster. Det særegne ved lovsangen er verken rytme eller sangstil, men menighetens respons i takknemlighet til Gud for den har er, og det han har gjort for oss! Vi kan si at lovsangens vesen er en hjertets tilbakemelding til Gud som skjer offentlig i gudstjenesten - for at Gud skal få æren! 

Lovsangen er derfor et viktig element i våre gudstjenester. Vi har for tiden flere lovsangsteam som veksler med å ta ansvar for å lede an i gudstjenestens lovsang. Teamene består av både sangere og musikere.